Subota, 25 Maja

Svečano obilježene dvije decenije JP Razvojno-poduzetničkog centra Tuzla Inkubator Lipnica

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Kroz Inkubator je prošlo 140 kompanija, a trenutno 42 kompanije uspješno posluju i zapošljavaju 290 ljudi.

Autor: N. Š. K.

U Razvojno-poduzetničkom centru Tuzla Inkubator u Lipnici, 5. marta održana je svečanost povodom 20 godina uspješnog rada. Ovaj je centar uspostavljen kao servis u početnim biznisima, ali i za kasniju podršku razvijenim poduzetničkim projektima.  

“Inkubator centar Lipnica osnovan je prije dvije decenije, što je u to vrijeme bio rijedak, možda i jedinstven primjerak. Od 2003. godine, kada su počele aktivnosti osnivanja, pa do danas, kroz Inkubator je prošlo 140 kompanija. Trenutno, 42 kompanije uspješno posluju i zapošljavaju 290 ljudi. Ovaj Inkubator pruža podršku novim kompanijama kroz povoljne uslove najma prostora. Tek nakon dvije godine dolazi do pune cijene zakupa, koja opet nije komercijalna ni ekonomska, nego je nekako socijalna. Na taj način želimo da budemo partneri u svim kompanijama koje obavljaju svoje djelatnosti ovdje, da što bolje posluju, ostvaruju što veću dobit, i da zapošljavaju što veći broj naših građanki i građana”, kazao je gradonačelnik Tuzle Zijad Lugavić, saopćeno je na internet stranici Grada Tuzla..

Na svečanosti je direktorica RPC Lipnica Amira Malkočević uručila zahvalnice i priznanja najuspješnijim poduzetnicima, uposlenicima koji su dvije decenije predano radili u kolektivu, sadašnjem i bivšem gradonačelniku Tuzle u čijem je mandatu ideja razvojnog biznis centra pokrenuta.

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.