Subota, 22 Juna

Starijima od 65 godina naredne sedmice dozvoljeno kretanje od 8 do 12 sati

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autor: Megafon.ba

Načelnik Federalnog štaba civilne zaštite Fahrudin Solak, saopćio je danas  da su modificirali mjere zabrane u vezi sa kretanjem mlađih od 18 i starijih od 65 godina.

„Omogućili smo sljedeće sedmice od ponedeljka do petka, u periodu od 8 do 12 sati, odlazak penzionera po mirovinu. Sve ostale građane ću zamoliti da se suzdrže od kretanja u tom periodu“, kazao je Solak.

Istom naredbom, omogućeno je da se djeca mogu prevoziti iz jedne lokacije na drugu u automobilima.

Iako se razgovaralo o tome, neće biti uveden karantin za građane u Federaciji Bosne i Hercegovine.

„To će biti zadnja mjera koju ćemo uvesti“, kazao je Solak.

Pomoćnik federalnog ministra zdravstva Goran Čerkez ponovo je potcrtao važnost da se nakon novih mjera svi moraju pridržavati mjera zaštite od širenja koronavirusa.

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.