Utorak, 21 Maja

Stanje na putevima u BiH

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autor: Megafon.ba

Na pojedinim dionicama u višim predjelima iz BIHAMK-a upozoravaju na ugažen snijeg i poledicu, a izdvajaju puteve: Priluka-Glamoč-Mliništa, Koprivnica-Kupres-Šuica-Livno, Turbe-Karanovac, Sarajevo-Foča-GP Hum, Han Pijesak-Vlasenica, Trebinje-GP Klobuk i Jablanica-Posušje (Blidinje), kao i šire područje Romanije. Na ovim dionicama za teretna vozila obavezno je korištenje lanaca.

U jugozapadnim krajevima dodatne probleme stvara i jak vjetar koji nanosi snijeg na kolovoz, pa je i vidljivost mjestimično smanjena.

Upozorava se i na povećanu opasnost od odrona na brojnim dionicama.

Iz BIHAMK-a savjetuju maksimalno opreznu vožnju i napominju vozače da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog učestalih odrona izdvajaju puteve: Bihać-Srbljani-Bosanska Krupa, Turbe-Karanovac, Sarajevo-Foča, Crna Rijeka-Jajce-Donji Vakuf i Bugojno-Kupres, kao i prevoje Rostovo (Novi Travnik-Bugojno) i Makljen (Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje.

Zbog radova na mostu na ulazu u Sanski Most iz pravca Ključa, kod Vodenog parka, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu.

U toku su i radovi na magistralnim putevima Grude-Vitina i Čevljanovići-Nišići, a na mjestima izvođenja radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Na graničnim prelazima putnička vozila ne čekaju duže od 30 minuta.

(Izvor: BIHAMK)

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.