Ponedjeljak, 22 Aprila

Sretan ti Dan nezavisnosti Bosno i Hercegovino

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autor: Megafon.ba

Bosna i Hercegovina danas slavi 1. Mart, Dan nezavisnosti naše države. Ove godine obilježavaju se i tri decenije od referenduma za nezavisnost, održanog 29. februara i 1. marta 1992. godine kada je od 2.073.568 glasača, njih 99,7 posto kazalo je DA za suverenu i nezavisnu Bosnu i Hercegovinu, državu ravnopravnih građana, naroda Bosne i Hercegovine.

Nakon historijske prekretnice uslijedile su četiri teške godine za građane Bosne i Hercegovine, nezavisnost države je krvlju plaćena, uslijedila je agresija, genocid, demografski potres.

Praznik države još uvijek nije priznat od velikog broja građana  bh. entiteta Republika Srpska i u dijelu hratske javnosti. Međutim, 1. Mart je datum ispisan velikim slovima u novijoj historiji Bosne i Hercegovine a naša država jubilej dočekuje kao međunarodno priznata, nezavisna, suverena država.

Redakcija Megafon.ba svim građankama i građanima Bosne i Hercegovine čestita 1. Mart, Dan nezavisnosti BiH.

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.