Subota, 25 Maja

“Srebrene značke” Univerziteta u Sarajevu otišle u ruke studenatima iz Gračanice

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autor: N. Š. K.

Gradonačelnik Gračanice Nusret Helić upriličio je prijem za Elmu Mehmedović i Aliju Mehmedovića, jedne od najboljih studenata, dobitnike počasnog priznanja „srebrena značka“ koju Univerzitet u Sarajevu dodjeljuje za izuzetan uspjeh tokom studiranja.

Gradonačelnik je čestitao dobitnicima priznanja na njihovim dostignućima, uručio pohvale Grada Gračanica te simbolična novčana sredstva kao jedan vid podrške i priznanja od lokalne zajednice za ostvaren uspjeh.

Tokom razgovora, gradonačelnik je istakao da je Grad Gračanica lokalna samouprava koja je usmjerena ka mladima, stalno se radi na povećanju izdvajanja finansijskih sredstava iz budžeta Grada za mlade, omladinske akcije i projekte, kulturne i sportske aktivnosti mladih te stipendije čiji je iznos iz godine u godinu sve veći.

Elma Mehmedović stekla je zvanje doktorice veterinarske medicine te je tokom svih godina studiranja bila korisnik stipendije Grada Gračanica, dok je Alija Mehmedović završivši studije na Stomatološkom fakultetu u Sarajevu, postao doktor dentalne medicine.

(Grad Gračanica)

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.