Utorak, 23 Jula

Snimatelja RTV TK Ademira Mešanovića napao zaštitar Rudnika Kreka u Tuzli

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Djelatnik osiguranja Površinskog kopa Šikulje kod Lukavca, tuzlanskog Rudnika Kreka, napao je jutros snimatelja Radio-televizije Tuzlanskog kantona (RTV TK). Kako je Megafonu potvrđeno iz RTV TK, njihovom snimatelju Ademiru Mešanoviću oštećena je kamera tokom obavljanja radnog zadatka. Napad je prijavljen policiji.  

Napadnut na radnom zadatku

Ekipa RTV TK je jutros kod Lukavca, uz brojne druge medijske ekipe pratila najavljenu deložaciju dvije porodice na površinskom kopu Šikulje, a koje su odbijale napustiti posjed na kojem Rudnik namjerava vršiti iskopavanja.

„Ekipa RTVTK jutros je bila na licu mjesta gdje je bila zakazana deložacija vlasnika parcele koja se nalazi u neposrednoj blizi ovog Kopa. Pripadnici zaštitarske firme koja obezbjeđuje taj prostor nije dozvolila novinarskim ekipama da se približe mjestu događaja. Kada je snimatelj RTVTK, sa još nekoliko kolega kamermana, uspio doći do mjesta deložacije i počeo snimati napadnut je i tom prilikom mu je oštećena kamera“, saopćeno je iz RTV TK .

Rudari Rudnika Šikulje nedavno su protestirali ispred zgrade Općine Lukavac jer su uprkos prošlogodišnjem rješenju Vlade Federacije Bosne i Hercegovine o nastavku proizvodnje na površinskom kopu Šikulje, zbog neriješinih imovinsko-pravnih odnosa, dvije porodice odbijale da napuste posjed te su radovi obustavljeni, a zbog svega su upitna radna mjesta oko 700 rudara.

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.