Utorak, 23 Jula

Skandalozne opservacije RTV Herceg – Bosne: Iz Crvenog križa/krsta Širokog Brijega traže kazne za kolege iz Sarajeva zbog prisustva antifašističkom skupu

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

U uvodnom tekstu za današnji TV prilog emitiran na RTV Herceg- Bosne, građani koji su sudjelovali u mirnoj, komemorativnoj šetnji od Filozofskog fakulteta do Vječne vatre u Sarajevu, nazvani „samoprozvanim antifašistima“

Autor: N.Š.K.

Iz organizacije Crvenog križa Zapadno-hercegovačkog kantona( ZHK), Hercegovačko – neretvanskog kantona (HNK), Kantona 10 i Posavskog kantona, tako tvrdi u prilogu RTV HZ-HB sekretar CK ZHK Josip Zelenika, „ogradili su se od pojedinaca višenamjenske Terenske jedinice Crvenog križa Centar Sarajevo koji su bez znanja rukovodstva Crvenog križa sudjelovali na takvom jednom skupu koji je imao političke konotacije“.

Šta nije u duhu Crvenog križa?

Zelenika u prilogu RTV HZ-HB još kaže da su jučer (dan nakon komemorativne šetnje za žrtve fažizma) obavili određene razgovore te da će uskoro biti održana sjednica Predsjedništva Crvenog križa FBiH te se nada da će osobe odgovorne za događaj snositi posljedice.

Predstavnik Crvenog križa iz ZZH se čak ispričao građanima BiH: „Ovo što se dogodilo u Sarajevu ja se moram ispričati cijeloj javnosti u Bosni i Hercegovini, građanima Bosne i Hercegovine jer to nije u duhu i mandatu Crvenoga križa u Bosni i Hercegovini i pozvali smo, naravno, Crveni križ Federacije BiH i Društvo Crvenoga križa BiH da se ograde i da što prije djeluju.

Mi u ovom konkretnom slučaju tražimo odgovornost Crvenog križa Općine Centar Sarajevo kao i Crvenog križa Županije Sarajevske a postavit ćemo pitanje i odgovornosti rukovodstva Crvenog križa FBiH“.

U uvodnom tekstu za današnji TV prilog emitiran na RTV Herceg- Bosne, građani koji su sudjelovali u mirnoj, komemorativnoj šetnji od Filozofskog fakulteta do Vječne vatre u Sarajevu, nazvani su „samoprozvanim antifašistima“.

 „Samoprozvani sarajevski „antifašisti“ u svoju priču su upleli i Crveni križ. Pojedinci iz ove organizacije su sudjelovali u prosvjetu protiv mise u Sarajevu, a stigla je reakcija niza organizacija koje su zatražile da se čelnici Crvenog križa u BiH očituju o tome je li se radilo o samovolji pojedinaca ili je Crveni križ kao organizacija sudjelovao na jednom skupu koji ima i političku dimenziju“, uvodni je tekst objavljen na RTV HZ-HB.

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.