Utorak, 23 Jula

Sebija Izetbegović odustala od kandidature za Predsjedništvo BiH

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Profesorica Sebija Izetbegović, generalna direktorica KCUS-a, odustala je od kandidature za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH.  

Izetbegović je u obrazloženju odluke navela da njen zadatak u popravljanju zdravstvenog sistema nije završen, i da je njena namjera dalje raditi i doprinositi u tom smislu.

Zahvalila se na ukazanoj časti i obavezala na podršku SDA, podršku kandidatu SDA za člana Predsjedništva BiH i na daljnji rad za dobrobit države Bosne i Hercegovine.

Time su okončane višemjesečne spekulacije o kandidaturi supruge predsjednika SDA i člana državnog Predsjedništva, Bakira Izetbegovića, koji se zakonski više ne može kandidirati za funkciju u Predsjedništvu.

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.