Petak, 14 Juna

SATIRA(NJE): Stevandić se srdi na CIK i odriče se plate u Parlamentu BiH

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autor: Megafon.ba

Nenad Stevandić, predsjednik stranke Ujedinjena Srpska kojoj je odlukom Centralne izborne komisije BiH (CIK) zabranjeno učešće na predstojećim lokalnim izborima, revoltiran jer niko nije shvatio umjetnički kontekst video uratka zbog kojeg je njegova stranka kažnjena, odbio je prisustvovati sjednici Parlamenta BiH.

Navodno, s umjetnički neosviještenim osobama više ne želi komunicirati i iz tog razloga bojkotuje i sjednicu Parlamenta BiH.

Kako želi ostati na liniji časti, u skladu sa svojom odlukom je za 148 medija u BiH, koji pomno prate njegove reakcije nakon kazne, saopćio da je donio i moralnu odluku da se odrekne dijela plate parlamentarca sa svaku sjednicu kojoj ne prisustvuje.

Kazao je i da će razmisliti ima li smisla sudjelovati u radu institucija države koja ga ne poštuje.

Tekst je satiričnog karaktera

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.