Petak, 14 Juna

Prvi Global Business Executive Retreat 2021, od 1. do 4. jula  na Jahorini

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Biznis sastanak okupit će više od 100 predstavnika poslovnog svijeta iz 20 zemalja.

Autor: Megafon.ba                

Prvi poslovni skup ,,Global business executive retreat 2021“ pod naslovom: New era – doing business – conneting globally – east and west reboot, bit će održan na Jahorini od 1. do 4. jula 2021. godine. Najavljeno je 100 učesnika iz poslovnog svijeta iz više od 20 zemalja, predstavnika privatnog i javnog sektora, predstavnika međunarodne zajednice, organizacija i poslovnih udruženja.

Okupljanje i razgovori o biznisu u novim okolnostima poslovanja za cijeli svijet, bit će organizirano zahvaljujući inicijativi Agencije za unapređenje stranih investicija Bosne i Hercegovine (FIPA) i Vijeća stranih investitora/Foreign Investors Council (FIC), pod pokroviteljstvom Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine.

Izazovi i mogućnosti „ciljane globalizacije“ za postpandemijski svijet

Novo vrijeme zahtijeva nove pristupe poslovanju, ali također nudi i nove mogućnosti stoga „Global Business Executive Retreat 2021“ predstavlja jedinstven događaj koji će se održati u novom formatu, čiji je cilj okupljanje predstavnika iz privatnog i javnog sektora i poslovnih ljudi iz regiona i svijeta ali i promovisanje domaćih kompanija na drugim tržištima svijeta te uspostavljanje novih i jačanje postojećih trgovinskih veza, saopćeno je iz FIPA-e.

Uz poštivanje propisanih epidemioloških mjera, na olimpijskoj planini Jahorina, kroz panele na kojima će učestvovati značajna imena iz svijeta biznisa iz zemalja Zapadne Afrike, zemalja Zaliva, Evropske Unije, Turske, Kine te zemalja regiona, razgovarat će se o povezivanju regije Zapadnog Balkana sa drugim regijama u svijetu, o slobodnim zonama, modernim tehnologijama, inovacijama, turizmu i preduzetništvu u današnjem (post)pandemijskom vrijemenu.

Poseban naglasak bit će na temama koje privlače investitore ali također promoviraju i domaće kompanije kao potencijalne investitore i kooperante na drugim tržištima svijeta,spremne za prihvatanje ozbiljnih investicijskih projekata i jačanje trgovinskih veza.

Smatramo da će Global Business Executive Retreat stvoriti odličnu platformu za razmjenu najboljih poslovnih praksi, ali i za umrežavanje sa ključnim individuama sa područja Zapadnog Balkana i drugih država svijeta, navode iz FIPA-e.

Skupu će prisustvovati 100 učesnika iz poslovnog svijeta iz više od 20 zemalja, predstavnici privatnog i javnog sektora, predstavnici međunarodne zajednice, organizacija i poslovnih udruženja.

Prilike za poslovne diskusije i umrežavanja bit će omogućene kroz B2B sastanke i brojne zajedničke aktivnosti i druženja, poput izleta na Jahorini te posjete Sarajevu i Parku Ravne u Visokom.

(Izvor: Agencija za unapređenje stranih investicija BiH)

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.