Petak, 14 Juna

Povećan broj javnih konkursa za poslove u institucijama BiH

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autor: Megafon.ba

Nakon formiranja vlasti na državnom nivou, u institucijama Bosne i Hercegovine užurbano se popunjavaju  i savjetničke pozicije za koje nosioci najviših funkcija izvršne vlasti imaju diskreciono pravo te ovi poslovi ne podliježu obavezi raspisivanja javnih konkursa. Međutim, samo kroz javne konkursne procedure trenutno je otvoreno 38 pozicija. Otvorena su 33 javna i četiri interna konkursa za 5 pozicija.

Kadrovska pojačanja

Također će nakon internog premještaja biti otvorene ranije pozicije uposlenika koji budu unaprijeđeni internim konkursima i premješteni na drugo radno mjesto.  

Među 38 radnih mjesta je i 17 pozicija koje se traže u Zavodu za izvršenje kaznenih sankcija, pritvora i drugih mjera BiH (novi državni zatvor u Istočnom Sarajevu).

U Uredu koordinatora za reformu javne uprave otvorena su tri radna mjesta – stručni saradnik za poslove prevođenja, za poslove likvidature i za informacije i komunikacije. I u  Ministarstvu finansija i trezora BiH, također su raspisani konkursi za tri radna mjesta – za stručnog saradnika za analize, te za jednog stručnog saradnika i jednog višeg stručnog saradnika za sporazume o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja.

U Pravobranilaštvu BiH traži se pomoćnik pravobranioca a u Ministarstvu pravde BiH stručni savjetnik.

Po jedan stručni saradnik bit će zaposlen u Sekretarijatu Parlamentarne Skupštine BiH, Sekretarijatu Predsjedništva BiH te u Službi za zajedničke poslove institucija BiH.

U Sekretarijatu Vijeća za državnu pomoć BiH otvoreno je jedno radno mjesto na određeno vrijeme do povratka državne službenice sa porodiljskog odsustva.

Sa 30. decembrom prošle godine zatvoren je konkurs i u toku je konkursna procedura za dva radna mjesta u Agenciji za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije, a također je u toku i konkursna procedura za direktora i zamjenika direktora u Agenciji za statistiku BiH.

Od četiri interna konkursa jedan se odnosi na Agenciju za statistiku BiH gdje se otvorene dvije pozicije – za pomoćnika direktora i šefa Odsjeka. Ostala tri radna mjesta odnose se također na rukovodeće funkcije, šefove odsjeka u Agenciji za lijekove i medicinska sredstva BiH, Agenciji za rad i zapošljavanje BiH te Uredu za harmonizaciju i koordaciju sistema plaćanja u poljoprivredi, ishrani i ruralnom razvoju BiH.

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.