Četvrtak, 13 Juna

Poljoprivrednicima u TK do kraja sedmice isplata zaostalih poticaja iz prošle godine

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autor: Megafon.ba

Vlada Tuzlanskog kantona donijela je danas Plan proljetne sjetve za 2022. godinu, a odlučeno je i da će novčana podrška iz prošle godine poljoprivrednicima s područja kantona biti uplaćena u toku sedmice.

– Plan proljetne sjetve za područje Tuzlanskog kantona je sačinjen na osnovu podataka koje su dostavile općinske i gradske službe s područja TK. Po ovome planu, planirano je manje zasijanih površina u odnosu na prethodnu godinu. Ono što je interesantno je da su potrebna sredstva za realizaciju ovog plana u vrijednosti 92 miliona, što je za skoro 20 miliona više nego prethodne godine – izjavio je ministar poljoprivrede TK Emir Begić.

Razlog za manje zasijanih površina, a veću finasijsku konstrukciju, resorni ministar vidi u rastu cijena na tržištu, te je prema njegovim riječima, donesen zaključak na sjednici Vlade da će pokušati iznaći dodatna sredstva kako bi na taj način umanjili efekat rasta cijena.

– S predstavnicima Federalnog ministarstva poljoprivrede poduzete su određene aktivnosti i pristupilo ažuriranju podataka poljoprivrednih gazdinstava kako bi proslijedili federalnom resornom ministarstvu jer se očekuje da bi od Federalne direkcije robnih rezervi mogla biti izvršena podjela dizel goriva, a sve u svrhu pomoći poljoprivrednicima – izjavio je Begić.

(Izvor: FENA)

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.