Subota, 22 Juna

OD PONEDJELJKA ĆEMO: Svijet na nogama a kod nas još jedan neradni vikend

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Premda je jasno da im situacija izmiče kontroli i da je moguće sustići samo svakodnevnim radom, naše institucije nikada nisu radile vikendom. Petkom sve stane do ponedjeljka.

Autor: Megafon.ba

Brojni novoboljeli od virusa COVID-19 danas saznaju da ih pošast nije mimoišla, snalaze se kako umiju. Porodice umrlih primaju vijesti da njihovih najbližih više nema. Građani Bosne i Hercegovine masovno putuju u Srbiju jer im je to za sada jedina šansa da se vakcinišu i zaštite svoje i zdravlje porodice, možda i goli život.

U glavnom gradu Bosne i Hercegovine građani se protestnom vožnjom bune što im je malo nade u neku bolju zajednicu, u liku Bogića Bogićevića izmaklo, zbog licemjerja i politikanstva.

Ne znamo šta je s nabavkom vakcina za Federaciju BiH.

Stigla prva pošiljka vakcina putem mehanizma COVAX, kap u moru u odnosu na potrebe, ali ni za njih još ne znamo kad, ko i na koji način će biti vakcinisan.

Jer, sistem, procedure, a ponovo je i vikend.  

Cijela je protekla godina bila kalendar neizvjesnosti, ali samo je jedna konstanta bila predvidljiva i izvjesna – neradni vikend za odgovorne u institucijama.

Pandemija koronavirusa je uzela maha, crne su statistike koje govore o zdravlju stanovništva ali i ekonomiji.

Situacija kaže da se mora raditi svaki dan, ali naše institucije čak ni u vanrednim okolnostima nisu poremetile praksu da vikendom odmaraju.

U svijetu je haos ali kod nas je, zaboga, vikend.

O zdravlju, životu i ekonomiji ćemo od ponedjeljka.

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.