Nedjelja, 21 Aprila

Od početka ruske agresije na Ukrajinu ubijeno 117 djece

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autor: Megafon.ba

Od početka agresije Ruske Federacije na Ukrajinu, 117-ero djece je ubijeno i više od 155-ero je ranjeno.

–  Većina djece stradala je u regiji Kijeva – 58, regiji Harkova – 40, regiji Černihiva – 31, regiji Donjecka – 30, regiji Mikolaiva – 24, u gradu Kijevu – 16, regiji Žitomir – 15, regiji Herson – 15,i regiji Sumi – 14 – objavio je ured državnog tužioca na Telegramu.

Ured je saopćio da je ruski tenk otvorio vatru na automobil s dvoje djece u regiji Harkova.

Članovi porodiee uzvikivali su da su oni civili, mašući bijelom zastavom, ali su svi njihovi napori bili uzaludni. Roditelji i devetogodišnja djevojčica su ubijeni, dok je 17-godišnji dječak ranjen.

U bombardovanjima i granatiranjima oštećeno je 548 obrazovnih institucija, od kojih 72 potpuno, uglavnom u regijama Donjecku, Harkovu, Mikolajevu, Sumiju, Hersonu, Černihivu i u gradu Kijevu.

Više od 40 dječjih institucija, među kojima su objekti zdravstvene zaštite, umjetničke škole, sportski objekti i biblioteke, također su uništeni, javio je Ukrinform.

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.