Utorak, 21 Maja

Objava javnih poziva za sufinansiranje zapošljavanja počinje 18. marta

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autor: Megafon.ba

Federalni zavod za zapošljavanje obavještava poslodavce da će Javni poziv za učešće u Programu sufinansiranja zapošljavanja 2024 (osim za mjeru „Tražim poslodavca 2024“, koja će biti objavljena naknadno) biti otvoren 18., 19. i 20.3.2024. godine u periodu od 8:00 do 16:00 sati na web portalu Zavoda (www.fzzz.ba) u rubrici Projekti.

Također, obavještavaju nezaposlene osobe da će Javni poziv za učešće u Programu sufinansiranja samozapošljavanja Start up 2024 biti otvoren 20., 21. i 22.3.2024. godine u periodu od 8:00 do 16:00 sati.

Iz Zavoda pozivaju potencijalne korisnike da se prije objave javnih poziva upoznaju sa ovim programima koji su dostupni na web portalu ovog zavoda.

U saopćenju Federalnog zavoda za zapošljavanje navodi se da se poslodavci koji namjeravaju aplicirati za poticajna sredstva prethodno moraju registrovati na web portalu Zavoda. Registracija je moguća do 8. 3. 2024. godine, a svi zahtjevi vezani za registraciju zaprimljeni do tog datuma bit će obrađeni u sedmici prije objave javnih poziva. Korisnici koji su se ranije registrovali, ne moraju to ponovo činiti, saopćeno je iz Federalnog zavoda za zapošljavanje.

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.