Četvrtak, 13 Juna

Novalić: Prioritet subvencioniranje doprinosa i poreza za realni sektor

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autor: Megafon/FENA

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić je u današnjem obraćanju građanima kazao da je glavni prioritet Vlade FBiH subvencioniranje doprinosa i poreza za sve zaposlene u realnom sektoru.

Novalić je to rekao nakon sastanka s predstavnicima klubova u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH na kojem je predstavljen okvirni program stabilizacijskih mjera za pomoć privrednicima.

Prema njegovim riječima pravo na subvencije imat će poslodavci koji nisu otpustili radnike i te mjere obuhvatit će sve, od obrtnika do velikih preduzeća.

Najavio je i formiranje dva fonda od milijardu KM za pomoć privrednicima.

Novalić je rekao da su zastupnici dali određene primjedbe, da su bili vrlo konstruktivni te da će sve prijedloge, nakon što ih finaliziraju, razmotriti na sjednici Vlade FBiH u petak.

Izvor: FENA

Megafon.ba

Dijeli.

1 komentar

  1. HITNE MJERE

    1 SVIM POLITICARIMA DA PLATE BUDU GARANTOVANA MIN PLATA NA NIVOU BIH.ILI U NAJBOLJOJ OPCIJI ZA NJIH PROSJECNA PLANA.

    2. SVIM ZAPOSLENIM U REALNOM SEKTORU DA SE ISPLATE PLATE UZ PRIM-BONUS PO 1.000 KM ZA ONE KOJI SU RADILU ZA VRIJEME VANDREDNO STANJA.

    3.NAJHITNIJE SVOM MEDICINSKOM OSOBLJU UVECATI PLATU ZA 100% KAO I SVIM POLICIJSKI RADNICIMA.

    REZUME POSLIJE OVAKVIH MJERA JOS BI BUDJET BIO U SUFICITU..KOLIKO JE mistara..mistrica..zamjenika..clanova predjednistva..njihovi zamjenika savjetnika- ono komso ima 14 strucnjaka..fujjjjj..politickih stranaka..njihovih podpredsjenika..savjetnika..i svih drugih budjetski lezibljebovica….

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.