Petak, 14 Juna

Nakon hapšenja Alise Mutap: Memići zadovoljni dosadašnjim radom na predmetu, najavili javno obraćanje ispred zgrade Tužilaštva KS

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Policijski službenici MUP-a KS su po nalogu Suda i Tužilaštva BiH uhapsili danas Alisu Mutap – Ramić, bivšu djevojku ubijenog Dženana Memića.

Uhapšen je i Muamer Ožegović, recepcioner u hotelu Crystal na Ilidži u noći kada se ubistvo dogodilo.

Autor: Megafon.ba

Nakon današnjih hapšenja, Džananov otac Muris Memić je medijima kazao da je „nakon 1.955 dana lija dolijala“.

„Alisa Mutap je očevidac, saučesnik, tu noć je bila rame uz rame sa Dženanom. Ovolika mržnja, da tako kažem, da ne progovori pet godina i četiri mjeseca je neshvatljiva. Umrijet ću, a to neću nikada shvatiti“, poručio je Memić.

 „Naravno da očekujemo da će svi oni koji su odgovorni za ubistvo, kao i za zataškavanje slučaja biti dovedeni pred lice pravde. Nakon pet godina smo dočekali da neko ozbiljno radi na ovom predmetu. To je jedino što smo tražili“, kazala je sestra ubijenog mladića, Arijana Memić.

„Jedini cilj nam je bio da dođemo do istine i pravde, koju smo mi znali, ali je to trebalo riješiti i pravnim putem. Tužilaštvo BiH radi na predmetu. Imamo puno povjerenje u njih i nadamo se da ćemo uz njihovu pomoć doći do pravde za Dženana i da će se saznati prava istina o njegovom ubistvu, istakla je Memić.

Memić je na Facebook stranici Pravda za Dženana Memića obavijestila javnost i medije da će se sutra, 17.6.2021. godine u 12 sati okupiti ispred zgrade kantonalnog Tužilaštva KS, gdje održati konferenciju za medije.

“Ovom prilikom se zahvaljujem na mnogobrojnim upitima i porukama na koje trenutno nisam u stanju pojedinačno odgovarati, ali ćemo vam moj otac i ja, kao i naš advokat gospodin Ifet Feraget, sutra rado odgovoriti na vaša pitanja, naravno, onoliko koliko nam to istraga bude dopuštala.

Pravda za našeg Dženana, dolazi”, poručila je.

Advokat porodice Memić, Ifet Feraget:

„Sve se dovodi u vezu sa organiziranim kriminalom. čitav niz dokaza od samog početka dovodi u pitanje sve ono što se priča o Alisi Mutap. Dva puta je i Kantonalni sud potvrdio da se stiče dojam da ona zna puno više od toga što govori i da sakriva pravu istinu“, izjavio je Feraget.

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.