Nedjelja, 21 Aprila

MUP TK: Usvajanje Pravilnika o zbrinjavanju prekobrojnih policijskih službenika je formalne naravi, nema viška zaposlenih

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autor: N. Š. K.

Vlada Tuzlanskog kantona je na sjednici 15. marta 2022. godine dala saglasnost za Pravilnik o postupku rješavanja prekobrojnih policijskih službenika Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) TK.

Na naš upit za razlog donošenja Pravilnika u ovom trenutku, iz Ministarstva je službeno pojašnjeno da je riječ o formalnom ispunjavanju zakonske obaveze postojanja takvog propisa te da se ne radi o višku policajaca.  

„Navedeni Pravilnik je donesen sukladno Zakonu o policijskim službenicima Tuzlanskog kantona, kojim je propisana obaveza donošenja ovakvog Pravilnika“, pojašnjeno je iz kabineta ministra unutrašnjih poslova TK, Hajrudina Mehanovića.

Neslužbena je informacija da MUP-u TK nedostaje policajaca te da će u narednom periodu ovaj problem biti izraženiji jer je veliki broj policijskih službenika ispunio uvjete za penzionisanje.

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.