Utorak, 21 Maja

Mubarek noć Lejletul-kadr u džamiji Kralj Abdullah u Tuzli

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autor: N. Š. K.

Centralna svečanost Medžlisa Islamske zajednice Tuzla povodom mubarek noći Lejletul-kadr održana je u petak, 5. aprila 2024. godine u Džamiji „Kralj Abdullah“. Vaz je ovom prilikom kazivao glavni tuzlanski imam hafiz Ahmed-ef. Huskanović.

Hafiz Huskanović u svome obraćanju je govorio o vrijednosti noći Lejletul-kadr, milosti i Božijeg bereketa datog čovjeku.

U svom obraćanju se osvrnuo na to da su nejedinstvo i nesloga muslimana svih proteklih godina rezultirali stanjem da danas gledamo kako nam ruše Kuds-i-šerif i ubijaju muslimane, a mi ništa ne možemo i ne smijemo uraditi.

Glavni imam Huskanović je pozvao na jedinstvo i okupljanje oko džemata.

(Foto: Medžlis IZ Tuzla)

Tokom ovog programa uručene su i nagrade pobjednicima takmičenja „O Kur’anu znam“ koje je organizirano za polaznike tuzlanskih mekteba 31. marta 2024. godine. Nagrade su uručene Ahmedu Djedović (mekteb Donja Obodnica), Merisi Bektić (mekteb Mihatovići) i Merjem Hodžić (mekteb Solina). Nagrade je pobjednicima uručio predsjednik Medžlisa Tuzla prof. dr. Amir Karić.

Program je upotpunjen zajedničkim nafila namazom koji je uslijedio poslije programa.

(Medžlis IZ Tuzla)

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.