Nedjelja, 21 Aprila

MOJOJ DRAGOJ BIH: Čović svoje kumče darivao novcem iz budžeta

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Dragan Čović, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda hrvatskog naroda i kandidat HDZ-a BiH za nastavak mandata u Predsjedništvu, kako je ovih dana objavljeno u Službenom glasniku BiH, u augustu je iz tekuće budžetske rezerve naložio isplatu 5.000 KM pomoći Jasminki i Franji Begić, porodici iz Posušja koja ima desetoro djece.

Desetom djetetu Begića, podsjetimo, Čović je u augustu 2017. godine bio kršteni kum.

Na ovaj su događaj pozvani i mediji te su prigodne fotografije i Čovićeve izjave o svetosti obitelji prenesene u štampi kao udarna vijest.

Djevojčica iz Posušja kojoj je Čović kum, ovog je ljeta proslavila prvi rođendan i, uprkos tome što je predizborna kampanja u jeku, Čović nije zaboravio na važnost kumstva ali i pravo na raspolaganje novcem iz budžetske rezerve.

Pa je finansijski itekako situirani hrvatski član Predsjedništva ispoštovao red prema kumčetu iz Posušja, koristeći budžetsku kasu Bosne i Hercegovine.

Megafon.ba   

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.