Ponedjeljak, 22 Aprila

Ministarstvo poljoprivrede TK: Poticaji poljoprivrednicima za prošlu godinu su isplaćeni

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autor: Mediha Tabaković

Proljetna sjetva je počela a poljoprivrednici u problemima zbog nedostatka novca. Poticaj od Vlade Tuzlanskog kantona, smatraju poljoprivrednici, trenutno je velika pomoć kako bi se oporavili od teškog perioda pandemije, poskupljenja sjemena i goriva te krenuli sa sjetvom.

UPLATE UOČI PROLJETNE SJETVE

Poticaji poljoprivrednicima u Tuzlanskom kantonu, zaostali za prošlu godinu, uplaćeni su kako je i obećano prošle sedmice iz Ministarstva finansija, kazao je za Megafon Samid Šarac, pomoćnik ministra za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu TK.

U Udruženju poljoprivrednika TK, međutim, nema velike radosti.

„Navodno, isplaćeno je za prošlu godinu. Moji ljudi iz Udruženja se još nisu pohvalili da su dobili išta, ali ne mogu reći da niko nije ništa dobio“, kaže Ilija Stojak, predsjednik Udruženja.

Pomoćnik ministra poljoprivrede Samid Šarac kaže da su uplate zasigurno izvršene te da jedino što se može desiti da u pojedinačnim slučajevima isplata kasne zato što su poljoprivrednici ugasili žiro račune pa onda treba vremena dok dostave novi broj na koji bi sredstva bila uplaćena.

Šarac kaže da se radi o ukupnom iznosu od 790.000 KM a prijavu za poticaj izvršilo je 459 poljoprivrednika u Tuzlanskom kantonu.

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.