Ponedjeljak, 22 Aprila

Kompanija Soda Sisecam želi ulagati u obrazovanje kadrova hemijske struke

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autor: Megafon.ba

Premijer Tuzlanskog kantona Irfan Halilagić sa saradnicimasastao se sa delegacijom uprave Sode Sisecam iz Lukavca. Halilagić je Izrazio opredjeljenje Vlade TK da osigura uslove za kvalitetniji rad i brži razvoj svih privrednih društava, među kojima, kako je rečeno, Soda Sisecam zauzima posebno mjesto.

S obzirom na trenutnu situaciju i kretanja na lokalnom i na globalnom tržištu, Vlada saradnju sa svim privrednim subjektima u Tuzlanskom kantonu ima visoko na listi prioriteta, saopćeno je. Pokazatelj takvog odnosa je i činjenica da je sastanak organiziran odmah po zahtjevu Uprave Sode Sisecam.

Uprava Sode Sisecam je kao društveno odgovorna komapanija, koja prema riječima generalnog direktora Mehmeta Tekina Ozdemira, „živi sa svojim okruženjem”, izrazila spremnost da pomognu projekte u obrazovnom sektoru u Tuzlanskom kantonu, a posebno u oblasti obrazovanja kadrova hemijske struke.

Tokom sastanka, generalni direktor Sode Mehmet Tekin Ozdemir je kazao da Soda ima stranog investitora, ali da je to bosanskohercegovačka kompanija koja dominantno koristi domaće sirovine i domaću radnu snagu, a svoj proizvod plasira na inostrana tržišta.

(Izvor: Press Vlade TK)

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.