Petak, 14 Juna

Klanjana dženaza i obavljen ukop šest Bošnjaka ubijenih 92-e na području Prijedora i Kozarca

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autor: Megafon.ba

Na platou Memorijalnog centra Kamičani u Kozarcu, danas je klanjana kolektivna dženaza za šest žrtava ubijenih 1992. godine na području Prijedora i Kozarca.

Konačni smiraj u Kamičanima pronašli su Nihad Memić, Rifet Hirkić, Mirsad Fazlić, Jasim Fazlić i Esad Garibović, čiji su posmrtni ostaci pronađeni na lokalitetu Korićanske stijene. Šesta žrtva Enes Denić pronađen je na lokalitetu Jablanica-Prosara, u općini Bosanska Gradiška.

Pronađeni su posmrtni ostaci još 24 žrtava ali je iz Organizacionog odbora saopćeno da zbog epidemiološke situacije njihove porodice danas nisu mogle obaviti ukop za svoje bližnje.

Dženazu je predvodio reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović, a prisustvovali su i predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović, predsjednik SDA i zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda PSBiH Bakir Izetbegović kao i potpredsjednik bh. entiteta Republike Srpska Ramiz Salkić.

Izvor: N1

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.