Utorak, 23 Jula

Jasmila Žbanić najbolja rediteljica Evrope u 2021. godini

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Najznačajnije evropske filmske nagrade večeras otišle u ruke ekipi bh. filma “Quo vadis, Aida?”.

Autor: Megafon.ba

Na 34. po redu dodjeli Evropskih filmskih nagrada (EFA) u Berlinu, bosanskohercegovačka rediteljica Jasmila Žbanić proglašena je najboljom rediteljicom u Evropi za 2021. godinu.

Bh. film “Quo vadis, Aida?”, čiju režiju potpisuje Žbanić, pobijedio je u kategoriji za najbolji “Evropski film 2021” a Jasna Đuričić, koja igra Aidu u filmu, dobitnica je priznanja za najbolju evropsku glumicu.

U svom govoru nakon proglašenja, Žbanić se zahvalila Ženama Srebrenice ali i glumačkoj ekipi na podršci.

“Zahvaljujem se Ženama Srebrenice koje su najsnažniji glas mira danas. Mojoj kćerci koja me inspiriše da budem odgovornija za generaciju žena koje će izgraditi bolju Evropu od one koju imamo”, kazala je Žbanić.

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.