Nedjelja, 21 Aprila

IZJAVA DANA Ministar zdravstva KS Vranić: Sigurno neće, ali se nadamo da hoće

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autor: Megafon.ba

Ministar zdravstva Kantona Sarajevo, Haris Vranić (SDP BiH), gostovao je večeras uživo u Dnevniku 2 Federalne televizije a povod za razgovor je pogoršana epidemiološka situacija u ovom Kantonu zbog čega je donesena i mjera djelimičnog lockdowna od petka navečer u 20 sati do ponedjeljka u 7 ujutro.

Na pitanje novinarke da li misli da će mjera djelimičnog lockdowna pomoći u suzbijanju pandemije i šta će ta mjera donijeti, Vranić je izjavio:

„Slažem se s ovim vašim djelimično što ste rekli. Dakle, oni koji misle da će ova mjera zaustaviti rast pandemije, neće sigurno. Ali mi očekujemo, kao struka što je rekla, epidemiolozi što su rekli, da će bar zaustaviti malo taj rast“.

(Izvor: Dnevnik 2 FTV)

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.