Ponedjeljak, 22 Aprila

Izetbegović nahvalio SDA i Željka Komšića

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Predsjednik SDA Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović, u intervjuu za bh. magazin Dani, a koji je istaknut i na oficijelnoj Izetbegovićevoj Facebook stranici, ponovo se dotaknuo teze o vodećoj ulozi stranke na čijem je čelu u misiji „da brani BiH i ljude koji je osjećaju jedinom domovinom“. Pohvalio je SDA u tom smislu i ostalim aktivnostima u proteklih 28 godina, a kritike je rezervisao uglavnom za političke oponente. Govoreći o BH Bloku pripisao im sklonost ka „bježanju od odgovornosti“, a u pozitivnom smislu izdvojio je jedino Željka Komšića, predsjednika DF-a.

Izetbegović: Probranim kadrovima BH blok kupio četiri godine rahatluka

Na novinarsko pitanje o aktuelnoj koaliciji i šta može uraditi SDA, Izetbegović je kazao da „SDA već 28 godina radi istu stvar, brani BiH i ljude koji je osjećaju jedinom domovinom. I radi to u veoma nepovoljnom okruženju i odnosu snaga. Radi ono što drugi ne znaju ili ne smiju. Kad prigusti drugi “zamrzavaju stranački rad” jer “to nije njihov rat”, ili bježe od odgovornosti kao što to sada čini BH Blok sa časnim izuzetkom DF i Željka Komšića“.

Ne vrijedi gurati glavu u pijesak i bježati od realnosti, ustvrdio je Izetbegović u razgovoru za magazin Dani.  

„Milorad Dodik i Dragan Čović imaju podršku većine Srba i Hrvata u BiH, sviđalo se to nama ili ne. Stranke koje predvode imaju takve pozicije na raznim nivoima zakonodavne vlasti da ništa bez njih nije moguće formirati, planirati, niti uraditi. Sa ovom dvojicom lidera i njihovim strankama nam je i sarađivati i suprotstavljati im se. Najlakše je pobjeći od odgovornosti u ovakvim političkim okolnostima, zasjesti na bogati budžet kantona Sarajevo, podijeliti fotelje i s te sigurne pozicije prozivati “nacionalističke stranke”. Time je BH Blok uradio ono što je dobro za njegove probrane kadrove, kupio im 4 godine rahatluka, ali je sudbinu države ostavio na milost i nemilost onima koje smatra opasnošću za BiH.

SDA ne radi tako, mi preuzimamo odgovornost i rizike, hvatamo se u koštac, radimo ono što je dobro za ovu zemlju i njene građane. Dakle, to je dogovor na pitanje “šta to radi SDA?”. Radi ono što je dobro za BiH“, kazao je Izetbegović.

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.