Utorak, 23 Jula

Infografike o heroinama i herojima proteklog rata bit će istaknute u svim školama u TK

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autor: N. Š. K.

Ministarstvo za boračka pitanja Tuzlanskog kantona je krajem 2023. godine u saradnji sa Fondom memorijala kantona Sarajevo, pokrenulo aktivnost na realizacije Projekta izrade i podjela Infografika o devet heroja odbrambeno – oslobodilačkog rata i heroinama odbrambeno – oslobodilačkog rata, dobitnicama najvećeg ratnog priznanja „Zlatni ljiljan“.

S obzirom na to da će infografike biti istaknute na vidnim mjestima u osnovnim i srednjim školama, na području Tuzlanskog kantona, Ministarstvo obrazovanja i nauke je dalo svoju saglasnost za navedeni Projekat.

Dobitnice Zlatnog ljiljana (Foto: Ministarstvo za boračka pitanja TK)

Ovim Projektom će se na jedan sistemski način, širiti ideja i razvijati svijest kod učenika o patriotizmu, domoljublju i ponosu pri sjećanju na heroje i heroine koji su dali najvažnije – svoje živote u odbrani Bosne i Hercegovine, kako bi danas svi mogli da slobodno živimo, govorimo i djelujemo, saopćeno je iz Ministarstva.

Također, Infografike će biti postavljene i  u određenom broju institucija zakonodavne i izvršne vlasti Tuzlanskog kantona.

Ideja je da projekat zaživi na prostoru cijele Bosne i Hercegovine a Ministarstvo za boračka pitanja će u 2024. godini nastaviti aktivnosti na realizaciji projekta, saopćeno je iz Ministarstva za boračka pitanja TK.

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.