Petak, 14 Juna

I Srbija podržala Rezoluciju Generalne skupštine UN-a kojom se osuđuje ruska invazija na Ukrajinu

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autor: Megafon.ba

Na hitnoj sjednici Generalne skupštine Ujedinjenih nacija (UN) izglasana je Rezolucija kojom se osuđuje ruska agresija nad Ukrajinom i poziva službena Moskva da hitno povuku vojne snage iz Ukrajine.

Generalna skupština je velikom većinom glasala za Rezoluciju kojom se izražava žaljenje zbog ruske invazije na Ukrajinu. Zahtijeva se da Ruska Federacija odmah prestane s upotrebom sile protiv Ukrajine i odmah, potpuno i bezuslovno povuče sve svoje vojne snage.

Za Rezoluciju je glasala 141 država, protiv je bilo pet država, a uzdržano 35.

Bosna i Hercegovina, ali i Srbija su među državama koje su glasale za.

Protiv ove rezolucije bili su Ruska Federacija, Bjelorusija, Sjeverna Koreja, Sirija i Eritreja.

Države koje su bile suzdržane su Alžir, Angola, Armenija, Bangladeš, Bolivija, Burundi, Republika Centralna Afrika, Kina, Kongo, Kuba, El Salvador, Indija, Iran, Irak, Kazahstan, Kirgistan, Laoska Narodna Demokratska Republika, Madagaskar, Mali, Mongolija, Mozambik, Nambija, Nikaragva, Pakistan, Senegal, Južna Afrika, Južni Sudan, Šri Lanka, Sudan, Tadžikistan, Uganda, Tanzanija, Vijetnam, Zimbabve.

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.