Ponedjeljak, 22 Aprila

Građanima Tuzlanskog kantona na raspolaganju dovoljno Pfizer, Astra Zeneca, Moderna i Sinopharm vakcina

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Građani imaju mogućnost izabrati koju vakcinu protiv COVID-19 žele da prime, rečeno je na sastanku Koordinacionog tijela Vlade Tuzlanskog kantona za praćenje stanja pandemije COVID-19.

Autor: Megafon.ba

U svim domovima zdravlja u Tuzlanskom kantonu građanima su na raspolaganju dovoljne količine vakcina proizvođača Pfizer, Astra Zeneca, Moderna i Sinopharm, te građani imaju mogućnost izabrati koju vakcinu protiv COVID-19 žele da prime, rečeno je na danas na sastanku Koordinacionog tijela Vlade Tuzlanskog kantona za praćenje stanja pandemije COVID-19.

Članovi Tima su još jednom apelovali na građane Tuzlanskog kantona da se vakcinišu i time preveniraju obolijevanje ili teške simptome COVID-a19.

Procenat vakcinisanih nije zadovoljavajući

Tokom protekle sedmice, od ukupno 3.141 testirane osobe, njih 909 je bilo pozitivno na korona virus, što je učešće od 28,1% pozitivnih u ukupnom broju testiranih osoba. Prošle sedmice je zabilježeno i 36 smrtnih ishoda, uz dodatnih 19 smrtnih ishoda u danima vikenda.

Kako je istaknuo ministar Jurić, „od 19 osoba koje su od posljedica COVID-19 preminule tokom vikenda, njih 18 nije bilo vakcinisano”.

Nakon sastanka (14.11.) sa federalnim zdravstvenim institucijama i predstavnicima Federalne i vlada drugih kantona, zaključeno da je epidemiolška situacija u cijeloj FBiH nepovoljna, kao i da proces vakcinacije nije na zadovoljavajućem nivou.

Kada je u pitanju stanje na području Tuzlanskog  kantona, a u pogledu provedbe novih higijensko-epidemioloških mjera rečeno je da su policijski službenici u proteklim danima kontrolisali 1.719 ugostiteljskih objekata, te da su u svim situacijama gdje je zabilježeno kršenje propisanih mjera izrečene odgovarajuće sankcije.

(Izvor: Vlada TK)

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.