Petak, 14 Juna

Glavni federalni tužilac sastao se sa Memićem i Feragetom

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Sastanak sa glavnim federalnim tužiocem bio je jedan od zahtjeva iznesenih tokom velikog protesta “Pravda za Dženana i Davida”, održanog 11. septembra u Sarajevu.

Autor: Megafon.ba

Glavni federalni tužilac Munib Halilović sastao se danas u prostorijama Federalnog tužilaštva FBiH sa Murizom Memićem, ocem smrtno stradalog Dženana Memića te advokatom porodice Memić, Ifetom Feragetom.

Tema sastanka bila je rad na predmetu o istrazi smrti Dženana Memića, te utvrđivanju eventualne odgovornosti pojedinih osoba koje su ranije radile na ovom predmetu , saopćeno je iz Federalnog tužilaštva FBiH.

U saopćenju se navodi da je Federalno tužilaštvo FBiH zauzelo stav da Tužilaštvo BiH treba preuzeti predmet i istražiti način stradanja Dženana Memića, s obzirom na to da je već zasnovalo nadležnost u predmetu protiv većeg broja prijavljenih ili već optuženih osoba za koruptivne radnje u istrazi o stradanju Dženana Memića.

Federalno tužilaštvo FBiH smatra da se odluka protiv većeg broja prijavljenih osoba, među kojima su i tužioci, treba donijeti u što kraćem roku, imajući u vidu Odluku Visokog sudskog i tužilačkog vijeća iz 2019. godine, prema kojoj se sve prijave, u kojima se spominju nosioci pravosudnih funkcija, imaju smatrati prioritetom u radu, navodi se u saopćenju.

(Izvor: BHRT)

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.