Petak, 14 Juna

Fondacija „Minelino srce“: Porodica Zukić iz Zavidovića neumorno promovira važnost donorstva

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Sead Zukić, otac Minele koja je u augustu 2014. godine izgubila život u saobraćajnoj nesreći, sa suprugom i drugom kćerkom osnovao je Fondaciju „Minelino srce“ koja se bavi promoviranjem doniranja organa.

Porodica Zukić iz Zavidovića, nakon nesreće u kojoj je i druga njihova kćerka zadobila trajnu invalidnost, potpisali su saglasnost da se Minelini organi doniraju onima kojima su potrebni.

Vođeni idejom da „ako spasiš jedan život kao da si spasio cijeli svijet“, svakodnevno rade na promoviranju svijesti o važnosti donorstva ali, kako je kazao Zukić, potrebna im je podrška institucija i srodnih udruženja.  

„Mi imamo samo jedan i jedini cilj, unaprijediti plemenitu ideju o doniranju organa, i još važnije, da se poštuju donori heroji“, kazao je Zukić.

Aktivnosti Fondacije možete pratiti putem facebook stranica:

https://www.facebook.com/Minelinosrce/

https://www.facebook.com/Fondacijaa/

 

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.