Utorak, 23 Jula

Članovi Predsjedništva BiH obilježili Dan državnosti bez prisustva Dodika

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Megafon.ba

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović je povodom 25. novembra – Dana državnosti Bosne i Hercegovine položio cvijeće i odao počast šehidima i prvom predsjedniku RBiH Aliji Izetbegoviću na spomen – obilježju Vječna vatra, Šehidskom mezarju Kovači, Spomen-obilježju ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva, kao i Spomen-parku Vraca.

Podizanje zastave BiH na jarbolu postavljenom na Humu iznad Sarajeva (Foto: Fb Š. Džaferović)

Pored pomenutih, i drugim protokolarnim aktivnostima obilježavanja Dana državnosti BiH danas je prisustvovao i Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić.

Dan državnosti kao i proteklih godina, član Predsjedništva  Milorad Dodik ne priznaje kao praznik i ignorira aktivnosti obilježavanja.

Praznik ne obilježava ni veliki dio hrvatskog političkog korpusa u Bosni i Hercegovini.

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.