Utorak, 21 Maja

Čestitka premijera TK povodom Dana Armije RBiH

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autor: Megafon.ba

Povodom 15. aprila, Dana Armije Republike Bosne i Hercegovine, premijer Tuzlanskog kantona upućuje javnu čestitku u kojoj se navodi:

„Poštovani demobilisani pripadnici Armije Republike Bosne i Hercegovine, ovim putem u i me Vlade Tuzlanskog kantona i u svoje ime upućujem vam najsrdačnije čestitke povodom 15. aprila, godišnjice osnivanja Armije Republike Bosne i Hercegovine.

Petnaesti april 1992. godine jedan je od presudnih datuma u novijoj historiji naše zemlje. Formiranjem Armije RBiH ujedinjene su sve istinske bosanskohercegovačke patriote u njenoj odbrani. Bez takvog, organizovanog, oružanog otpora agresiji mi danas ne bismo imali Bosnu i Hercegovinu. To je istina na koju smo ponosni i koju moramo čuvati i prenositi mladim naraštajima.

Prošle su 32 godine kako je Bosna i Hercegovina od slabo naoružane dobila respektabilnu vojnu formaciju koja je spremna braniti domovinu. Sjećanje na herojsku i časnu borbu Armije RBiH, na njene najbolje sinove, danas je obaveza svih patriota i onih koji Bosnu i Hercegovinu doživljavaju kao domovinu. U cilju očuvanja tradicije odbrane potrebno je još jednom podsjetiti da je Armija Republike Bosne i Hercegovine iznikla u vremenu velikog iskušenja. U tom izuzetno teškom vremenu ona je predstavljala odgovor patriota na agresiju kojoj su se oduprli bosanski sinovi. Onda kada je to bilo najteže, Armija i njeni pripadnici su pokazali najviši stepen morala i spremnosti da se bore za najviše ciljeve, koji ostaju kao univerzalna vrijednost.

Uz čestitke ovih se dana s posebnim pijetetom sjećamo poginulih pripadnika Armije koji su za Bosnu i Hercegovinu dali ono najvrijednije, svoje živote.

Ovo je prilika da još snažnije iskažemo našu podršku njihovim porodicama i opredjeljenje da u miru nastavljamo graditi Bosnu i Hercegovinu, zemlju ravnopravnih građana, za kakvu su se i oni borili“.

(Odjeljenje za informisanje Vlade TK)

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.