Ponedjeljak, 22 Aprila

I ja želim u Predsjedništvo BiH!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Poštovani čitaoci i glasači

Ja, Dado Muhić, nakon mnogo razmišljanja i neprospavanih noći, odlučio sam da na sebe preuzmem težak teret obaveze i žrtvujem se da u ovo sudbonosno vrijeme prihvatim kandidaturu za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Pametan sam, elokventan, fakultetski obrazovan, otac, muž, sin.

Bit ću ogledalo naroda, dostojanstven i samopouzdan.

Zadovoljavam sljedeće uvjete: imam između 50 i 65 godina, između 95 i 110 kg, govorim pomalo engleski, ruski pamtim iz osnovne škole, aktivan sam u društvenim aktivnostima.

U mladosti sam bio član izviđačkog odreda „Azimut“, član KUD-a „Zaigrajmo veselo“ od osnivanja, a povremeno i danas prisustvujem sastancima udruženja „Verbalna komunikacija u teoriji i praksi“.

Nacionalno sam osviješten.

Konstitutivan sam.

Imam bosanskohercegovačko državljanstvo.

Nisam kažnjavan, ali ako treba bit ću.

Nisam predsjednik stranke, niti imam novca da je osnujem, pa mi je jedino preostalo da uz pomoć medija promoviram svoju kandidaturu. 

Obećavam da ću u naredne četiri godine redovno prisustvovati sjednicama Predsjedništva, te redovno organizirati konferencije za štampu.

Ukoliko za mandata ništa ne postignem, razvlačit ću vam pamet, reći ću da sam pokušao sve najbolje, ali da sam bio izložen opstrukcijama raznih vrsta.

Svakodnevno ću vam isticati da su za sve probleme krivi NJIHOVI megalomanski nacionalni zahtjevi, a pri tome ću naše nacionalne interese stavljati ispred stavova nacionalnih interesa OSTALIH.

Siguran sam da se mojim izborom nećete pokajati.

Svoj ću mandat iskoristiti da za svoju porodicu kupim adekvatan stan u centru Sarajeva, u blizini zgrade Predsjedništva pa bi uštedjeli na gorivu i na vozačima.

Uštedio bih i koristeći postojeći, nedavno kupljen službeni auto sa autosjedalicom, jer mi baš takav treba.

Obećavam da neće biti previše nepotizma.

Ženina i moja porodica su malobrojne, nemamo puno tetića, daidžića, amidžića, a također, nemamo ni puno prijatelja kojima bi eventualno trebali pomoći.

Bit ću iskren, moj prioritet je moj interes i interes moje porodice.

Glasajte za mene.

Moj interes je i vaš interes.

Ovome nas ionako uče skoro 30 godina.

Hvala

Svaka sličnost sa stvarnim osobama je slučajna. Tekst je pokušaj ironičnog prikaza svakodnevnih najava novih kandidatura za članove Predsjedništva BiH, bez jasnih programa i ciljeva od općeg interesa za BiH.

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.