Četvrtak, 13 Juna

ANKETA: Nakon izbora ništa novo

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Sedamdeset i tri posto učesnika u Megafonovoj anketi ne vjeruje da bi Opći izbori u oktobru 2018. godine mogli donijeti promjene u omjeru političkih snaga u Bosni i Hercegovini.

Megafon je kreirao 24 – satnu anketu na Facebooku s pitanjem: Vjerujete li da će se raspored političkih snaga u Bosni i Hercegovini i u entitetima značajno promijeniti nakon Općih izbora?

Ispitanici su u anketi sudjelovali dobrovoljno.

Tokom 24 sata pristiglo je 56 odgovora, od čega je 27 posto ispitanika odgovorilo sa DA, a 73 posto sa NE

S obzirom na uzorak ispitanika, podaci ne mogu biti relevantni u širem kontekstu niti zadovoljavaju standarde istraživanja koje bi moglo odražavati opće mišljenje u BiH.

Pa ipak, rezultati ankete Megafona mogu dijelom potkrijepiti tezu da uprkos snažnoj predizbornoj kampanji, među građanima preovladava mišljenje da ni oktobarski izbori neće donijeti značajnije promjene na političkoj sceni u BiH.

Devedeset posto ispitanika u anketi su akademski i društveno aktivni građani. Među ispitanicima su novinari, nevladini aktivisti, uposlenici u javnoj upravi i javnim preduzećima, te privatni poduzetnici.

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.