Srijeda, 24 Aprila

MUP RS-a prijeti Dragičeviću krivičnom prijavom

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske saopćilo je da će biti prinuđeni da podnesu krivičnu prijavu protiv Davora Dragičevića, oca tragično stradalog Davida u martu ove godine, te određenih ljudi oko njega zbog neutemeljenih optužbi na račun rukovodstva i pripadnika MUP-a.

Međutim, ko još najavljuje krivičnu prijavu? Ako elemenata za to ima, onda je prijava trebalo da bude podnesena.

Šta bi to još Dragičević mogao da kaže što već nije?

Indikativno je da se podsjeća u saopćenju da bi u slučaju krivične prijave Dragičević svoje tvrdnje morao potkrijepiti materijalnim dokazima u sudskom postupku. Dakle, bio bi u tom slučaju tuženi koji dokazuje svoju nevinost.

Porodica mladog Banjalučanina Davida Dragičevića, kao ni brojni građani BiH koji porodicu javno podržavaju, ne prihvataju zvaničnu policijsku verziju o zadesnoj smrti mladića.

Indikativno je i da se Dragičevićima svako malo neko obraća saopćenjem ili izjavom za medije, te se spočitava porodici i drugima politizacija tragedije. Takvom se javnom polemikom zapravo samo podgrijava i produljava agonija porodice i poručuje svima nama da smo nezaštićeni i da imamo razloga da se osjećamo nesigurnima!

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.