Subota, 9 Decembra

Zeleno svjetlo Vlade TK za udruživanje sredstava i poboljšanje infrastrukture u oba bh. entiteta

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Sporazum definiše pet projekata, ukupne vrijednosti 802.260 KM, koji će biti realizirani na području Srebrenice, Osmaka, Lukavca i Kalesije.

Autor: Megafon.ba

Vlada Tuzlanskog kantona je na današnjoj vanrednoj sjednici prihvatila tekst Sporazuma o udruživanju sredstava za realizaciju infrastrukturnih projekata na području Tuzlanskog kantona i na području opština bh entiteta Republika Srpska. Sporazum bi trebalo da potpišu Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica i Ministarstvo za rad, socijalnu politiku i povratak Tuzlanskog kantona.

Cilj sporazuma je da se udruživanjem sredstva za realizaciju pojedinih infrastrukturnih projekata ostvare veći efekti na terenu, na području Tuzlanskog kantona i na području opština u entitetu RS.

Sporazum definiše ukupno 5 projekata, ukupne vrijednosti 802.260 KM, koji će biti realizirani na području Srebrenice, Osmaka, Lukavca i Kalesije. U realizaciji ovih projekata Vlada Tuzlanskog kantona će učestvovati sa 225.500 KM, dok će Federalno ministarstvo osigurati 497.592, a Općina Kalesija također učestvuje u implementaciji jednog od projekata.

Radi se o izgradnji teniskog terena u sklopu Sportsko rekreacionog centra „Pale“ – Kuća susreta i asfaltiranju puta Pale do Centra Emmausa na Palama MZ Potočari u Srebrenici, proširenju postojećeg puta putni pravac Kalesija-Osmaci (u dijelu Sadževac-Vacetinska Rijeka), rekonstrukciji i dogradnji vodovoda Babice Donje, te izgradnji nove ulice u Kalesiji dionica A-B spoj M-4 do ulice Senada Požegića.

Također, ministar za rad, socijalnu politiku i povratak TK Fadil Alić je ovlašten da u ime Vlade TK potpiše navedeni sporazum.

(Izvor: Odjel za informisanje Vlade TK)

Megafon.ba

 

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.