Nedjelja, Januar 29

Vlada TK: Dodatnih 1,7 miliona KM za kapitalne investicije

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autor: Megafon.ba

Imajući u vidu da je posljednjim izmjenama i dopunama budžeta Tuzlanskog kantona za 2022. godinu za 1,7 miliona KM povećan planirani iznos sredstava za realizaciju kapitalnih projekata u Tuzlanskom kantonu, te da se radilo o obimnijoj izmjeni, Vlada je danas na vanrednoj sjednici donijela novi Program rasporeda sredstava sa potrošačke jedinice Kapitalni izdaci za korisnike budžetskih sredstava za 2022. godinu.

Ovim programom obuhvaćeni su ranije predviđeni i realizirani projekti, te su uvršteni novi projekti planirani za realizaciju tokom tekuće godine. Iako ukupna vrijednost planiranih sredstava iznosi 10,2 miliona KM, Programom su obuhvaćeni projekti vrijednosti oko 9,6 miliona KM. Od ovog iznosa oko 4,7 miliona se odnosi na projekte u objektima obrazovnih ustanova u Tuzlanskom kantonu. Oko 660.000 KM su investicije u oblasti pravosuđa, a oko 300.000 KM u ustanovama kulture.

(Izvor: Odjel za informisanje Vlade TK)

Megafon.ba                       

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.