Subota, 9 Decembra

Vijeće za štampu i online medije BiH: Najoštrije osuđujemo prijetnje urednici e-Trafike Vanji Stokić

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autor: Megafon.ba

Upravni odbor Vijeća za štampu i online medije u Bosni i Hercegovini najoštrije osuđuje prijetnje upućene urednici portala e-Trafika.net, Vanji Stokić i upozorava kako je nedopustivo da se ove prijetnje ponavljaju a da institucije nisu preduzele ništa.

Smatramo kako je nedopustivo da se osobama, koje su se našle kao predmet kritike medija, dozvoljava neometana i kontinuirana prijetnja i to smrću, a da niko od nadležnih nije reagirao.

Pravo je novinara da kritiziraju i propituju pojave koje nisu u skladu s društvenim normama, a onima koji su predmet propitivanja da im se da prostor za iznošenje njihove strane priče.

Upravni odbor Vijeća za štampu i online medije u BiH smatra da je nedopustivo da bez ikakvih reakcija prolaze kontinuirane prijetnje najgore vrste pogotovo jer se predmet o ovim prijetnjama već duže vrijeme nalazi u nadležnom Tužilaštvu.

Naime, Vanja Stokić, urednica portala e-Trafika.net, objavila je kako je prijetnje primila početkom maja, pa početkom jula, te ponovno danas, saopćeno je iz Upravnog odbora Vijeća za štampu i online medije u BiH.

(Izvor: Saopćenje Vijeća za štampu i online medije u BiH)

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.