Subota, 9 Decembra

U TK uskoro javni poziv za podršku projekata u turizmu

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autor: Megafon.ba   

Vlada Tuzlanskog kantona je na današnjoj sjednici utvrdila uslove i kriterije, način i postupak raspodjele novčanih sredstava za kapitalne transfere u oblasti turizma. Za pomoć privrednim subjektima u oblasti turizma i ugostiteljstva ovim programom planirani su kapitalni transferi privatnim preduzećima i poduzetnicima u iznosu od ukupno 300.000 KM.

Radi se o bespovratnim sredstvima namijenjenim jačanju konkurentnosti turizma Tuzlanskog kantona kroz razvoj turističke infrastrukture i jačanje turističke resursne osnove. Korisnici ovih sredstava mogu biti privatna preduzeća ili fizička lica – samostalni poduzetnici registrovani za obavljanje turističko ugostiteljske djelatnosti.

U narednom periodu Ministarstvo trgovine, turizma i saobraćaja će raspisati javni poziv za odabir korisnika ove vrste podrške.

(Izvor: Vlada TK)

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.