Subota, 9 Decembra

U Budžetu TK ove godine 300.000 KM za unaprjeđenje turističke infrastrukture

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Novac je namijenjen za ulaganje u unapređenje javne turističke infrastrukture te aktivnosti povezane s ekološki odgovornim razvojem turizma.

Autor: Megafon.ba

Na današnjoj sjednici Vlada Truzlanskog kantona je utvrdila uslove, kriterije i postupak raspodjele sredstava za sufinansiranje razvoja i unaprjeđenje javne turističke infrastrukture na području Tuzlanskog kantona.

U skladu sa strateškim ciljevima i prioritetima naznačenim u Strategiji razvoja Tuzlanskog kantona za period 2021-2027. godina, za kapitalne transfere neprofitnim organizacijama, ove godine u Budžetu Tuzlanskog kantona je planirano 300.000 KM. Sredstva su namijenjena za ulaganje u unapređenje javne turističke infrastrukture te aktivnosti povezane s ekološki odgovornim razvojem turizma.

Pod projektima javne turističke infrastrukture podrazumijevaju se sportsko-turistička infrastruktura, turistički parkovi i izletišta, vidikovci i odmorišta, turističke rute i putevi, infrastruktura za razvoj kulturnog turizma, infrastruktura za razvoj vjerskog turizma, planinarska infrastruktura, lovna i ribolovna infrastruktura, infrastruktura za razvoj turizma u zaštićenim područjima, info-ploče i turistička signalizacija, centri za posjetitelje i ostala javna turističku infrastruktura, a provode se na područjima i dobrima koja su u javnom vlasništvu.

Bespovratna sredstva za sufinansiranje projekata se mogu odobriti lokalnim turističkim zajednicama, neprofitnim organizacijama i udruženjima za projekte koji će se realizovati isključivo na području Tuzlanskog kantona, a uslov je i da za svaki predloženi projekat podnosilac prijave mora obezbijediti novčano sufinansiranje u iznosu od najmanje 30% od ukupnog iznosa predložene investicije/intervencije, precizirano je Odlukom.  Odobrena sredstva za pojedinačni projekat kretat će se od 8.000 KM do maksimalno 30.000 KM.

(Izvor: Press Vlade TK)

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.