Subota, 9 Decembra

Tuzlanski kanton: Podrška u razvoju turizma na području Majevice

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autor: Megafon.ba

O planovima i već pokrenutim aktivnostima za razvoj turizma na području Majevice razgovarao je ministar trgovine, turizma i saobraćaja Tuzlanskog kantona Denis Bećirović sa šefom Terenskog ureda Tuzla Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini Damirom Gnjidićem i službenicom u Misiji Milanom Memić.

„Raduje me da su već vidljivi rezultati zajedničkih napora“, kazao je ministar Bećirović naglasivši da će podržati projekat koji će dati priliku za razvoj turizma u malim općinama na području Majevice te najavio aktivno učešće resornog Ministarstva u narednim danima. 

Predstavivši projekte koje su pokrenuli sa 5 općina na području Majevice Gnjidić je kazao da je fokus Misije OSCE-a bila saradnja u oblasti ruralnog turizma i razvoj zajednica koje imaju probleme nerazvijenosti, nezaposlenosti i odlazak ljudi.

„Fokusirali smo se na male zajednice koje dijele iste probleme. Općine Sapna, Teočak, Čelić, Ugljevik i Lopare su male i nerazvijene i ujedinjene mogu lakše iskoristiti potencijale koje ima ovaj kraj“, kazao je ovom prilikom Gnjidić istaknuvši da im je „vitalni interes vratiti ljudima nadu“.

Neke od aktivnosti za koju su već obezbijeđena sredstva njemačke vlade u visini od 9 miliona KM je i deminiranje ovog kraja kao i saradnja zajednica na zaštiti sredine na sistematičan način kroz upravljanje otpadom, rečeno je ovom prilikom.

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.