Nedjelja, Januar 29

TK: Danas počinje isplata prava socijalne zaštite

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autor: Megafon.ba

Iz Vlade Tuzlanskog kantona obavještavaju korisnike prava socijalne i dječije zaštite da su predmeti obrađeni i da će naknade za stalnu novčana pomoć, jednokratne novčane pomoći, pomoć u prehrani djeteta, jednokratna pomoć za opremu novorođenog djeteta, hraniteljstvo i medicinsko vještačenje biti isplaćene danas, 9.12.2022. godine.

U narednoj sedmici očekuje se obrada i isplata naknada za korisnike prava: obrok učenika u osnovnim školama, jednokratna pomoć za troje i više djece, privremena novčana pomoć, prijevoz učenika i studenata i dodatne novčane pomoći za zaposlene majke porodilje.

Isplata za prava koja se odnose na majke porodilje koje nisu u radnom odnosu, kao i na korisnike naknade za dodatak za djecu su ovisne o objavljivanju uredbi Vlade TK u službenim novinama TK i donošenja odluka koje nakon objavljivanja uredbi mora donijeti Vlada TK.

Podsjećamo vas da je požar, koji se u prošloj sedmici dogodio u prostorijama zgrade Tehnograd Company, u kojoj su smješteni Centralna pisarnica kantonalnih organa i Ministarstvo za rad, socijalnu politiku i povratak TK, znatno otežao dostavljanje dokumentacije od centara za socijalni rad, te uzrokovao kašnjenje isplate za korisnike pojedinih prava, saopćeno je iz Odjeljenja za informisanje Vlade TK.

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.