Utorak, 28 Novembra

Potpisan ugovor: 150.000 KM za opremu u bolnici u Gračanici

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Nakon nedavne odluke Vlade TK o izdvajanju novca za Opću bolnicu Dr. „Mustafa Beganović“ Gračanica, danas potpisanim ugovorom novac postaje operativan.

Autor: Megafon.ba

Ministrica zdravstva Tuzlanskog kantona Dušanka Bećirović posjetila je danas Opću bolnicu Dr. „Mustafa Beganović“ Gračanica. Potpisan je ugovor kojim će Vlada Tuzlanskog kantona, putem Ministarstva zdravstva, Općoj bolnici u Gračanici staviti na raspolaganje 150.000 KM za sufinansiranje nabavke medicinske opreme.

„Bolnica iskazuje svoje potrebe a Vlada TK, koja je osnivač ove ustanove, ulaže u bolnicu. Za nabavku opreme, za bolji rad, za bolje liječenje pacijenata koji gravitiraju ovoj bolnici i  ta se sredstva ni u kakve druge svrhe ne mogu upotrijebiti, naglasila je ministrica Bećirović.

Od dodijeljenih sredstava Opća bolnica Dr. „Mustafa Beganović“ Gračanica će nabaviti automatizovani biohemijski analizator, analizator elektrolita – jonometar, hematološki analizator sa opcijom za retikulocite i tjelesne tekućine, te hirurški operacioni stol.

(Izvor: Press Vlade TK)

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.