Nedjelja, Januar 29

Otvorena javna rasprava o Nacrtu Zakona o upotrebi znakovnog jezika u TK

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autor: Megafon.ba

Ministarstvo za rad, socijalnu politiku i povratak Tuzlanskog kantona je 30. decembra otvorilo proces javne rasprave o Nacrtu Zakona o upotrebi znakovnog jezika u Tuzlanskom kantonu u trajanju od 25 dana. Proces je započet u skladu sa Zaključkom Skupštine Tuzlanskog kantona donesenim 30.08.2022. godine i Zaključkom Vlade Tuzlanskog kantona od 13.12.2022. godine,

Iz Ministarstva su obavijestili da se svi zainteresovani subjekti, pravna i fizička lica, do 23.01.2023. godine, mogu uključiti u proces izrade što kvalitetnijih zakonskih rješenja u ovoj oblasti te eventualne komentare, primjedbe, prijedloge i sugestije na predloženi propis dostaviti Ministarstvu na adresu: Fra Grge Martića 8, Tuzla.

Nacrt Zakona je dostupan na web stranici Vlade TK.

(Izvor: Web Vlade TK)

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.