Subota, 9 Decembra

Okončani radovi na rekonstrukciji dionica na regionalnim cestama u TK

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autor: Megafon.ba

Direkcija regionalnih cesta Tuzlanskog kantona okončala je radove na rekonstrukciji dvije dionice regionalnih cesta. Ukupna vrijednost radova na ove dionice iznosi nešto više od 1.250.000 KM.

„Okončanjem radova putnici na regionalnoj cesti R-460 „Gračanica-Bukva-Doborovci-Srnice”, u naseljenom mjestu Doborovci će saobraćati u znatno boljim uslovima koji će nesumnjivo doprinijeti, kako kvaliteti saobraćaja, i udobnosti same vožnje, tako i sa znatno većim stepenom sigurnosti.

Također, okončali smo i radove na regionalnom pravcu R-461a „Srebrenik-Orahovica Donja“ u naseljenom mjestu Orahovica Gornja, što je značajno unapređenje sobraćajne infrastrukture na ovom području“, kazao je direktor Direkcije Zijad Omerčić.

(Foto: Press Vlade TK)

Treba istaknuti da su posljednje rekonstrukcije na ovim dionicama rađene u kasnih 1980-tih ili ranih 1990-tih godina, čime početak rekonstrukcije ovih dionica posebno dobiva na značaju.

Kako je danas rečeno, ova dva projekta su započeta još 2022. godine i radovi su preneseni u tekuću godinu, a ove godine očekuje se da direkcija nastavi sa projektima rekonstrukcije saobraćajnica na ovim putevima.

(Izvor: Odjeljenje za informisanje Vlade TK)

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.