Subota, 9 Decembra

Okončani protesti ispred zgrade Parlamenta FBiH: Demonstranti vrijeđali zastupnike koji su glasali za novu Vladu FBiH

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autor: Megafon.ba

Ispred zgrade Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, gdje je danas potvrđena nova Vlada FBiH, organizovani su protesti protiv odluke Christiana Schmidta da se glasa o uspostavi vlasti uprkos zakonskom protivljenju jednog člana rukovodstva entiteta.

Potpredsjednik Federacije BiH Refik Lendo se prilikom dolaska obratio okupljenim demonstrantima ispred zgrade.

“Danas je važna država BiH, a ne predsjednik, stranka ili general”, poručio im je Lendo.

Prostor oko zgrade Parlamenta je zbog protesta, koji nisu najavljeni policiji, ograđen žutom trakom, a s obzirom na veliki broj pripadnika FUP-a i MUP-a koji se nalaze unutar i ispred zgrade, ocjenjuje se da je protest visokog rizika.

Za vrijeme trajanja sjednice Parlamenta, nekoliko stotina građana došlo je pred zgradu Parlamenta. Kada je izglasana nova Vlada Federacije sa premijerom Nerminom Nikšićem, zabilježeni su verbalni napadi demonstranata na federalne zastupnike koji su glasali za imenovanje novog saziva Vlade FBiH. 

(Izvor: Klix.ba)

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.