Subota, 9 Decembra

Odlukom VM BiH 5. maja Dan žalosti u BiH

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autor: Megafon.ba

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine donijelo je tokom telefonske sjednice Odluku o proglašenju Dana žalosti u Bosni i Hercegovini, u petak 5. maja, zbog tragične pogibije osmero djece i jednog zaštitara u osnovnoj školi u Beogradu.

Zastave na institucijama BiH bit će spuštene na pola koplja, televizijski i radijski sadržaji, kao i sve sportske i zabavne manifestacije planirane za taj dan potrebno je prilagoditi Danu žalosti.

U tragediji u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” u Beogradu trinaestogodišnji dječak, učenik sedmog razreda te škole, mecima iz vatrenog oružja ubio je osmoro đaka i čuvara škole, a ranio šestoro djece i nastavnicu.

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.