Subota, 9 Decembra

Objavljen Javni poziv za sufinansiranje projekata kulture i izdavačke djelatnosti u TK

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autor: Megafon.ba

Ministarstvo za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona je objavilo Javni poziv za odabir korisnika sredstava sa potrošačke jedinice „Podrška u oblasti kulture u 2023. godini“ za programe ili projekte u oblasti kulture i programe ili projekte izdavačke djelatnosti.

Za ovu namjenu Vlada TK i Ministarstvo su osigurali ukupno 172.000 KM, a koja će biti dodijeljena korisnicima koji se prijave i budu ispunjavali uslove Javnog poziva, a u skladu sa utvrđenim kriterijima za vrednovanje.

Aplikanti mogu predložiti jedan program/projekat u oblasti kulture, za koji se može dodijeliti maksimalno 10.000 KM, dok podnosioci prijave za projekte izdavačke djelatnosti mogu ostvariti pravo na podršku od maksimalno 3.000 KM po programu/projektu izdavačke djelatnosti.

Tekst Javnog poziva i prijavni obrasci su dostupni na zvaničnoj web stranici Vlade TK i web stranici Ministarstva kulture, sporta i mladih TK, a sve dodatne informacije u vezi sa Javnim pozivom mogu se dobiti svakim radnim danom od 08-16 sati, na brojeve telefona: 035/283-559 i 035/369-352.

U cilju pružanja dodatne podrške u pripremi prijedloga programa/projekta i otklanjanju eventualnih nejasnoća prilikom prikupljanja dokumentacije, Ministarstvo će organizovati info dan za sve zainteresovane, o čemu će javnost biti pravovremeno obaviještena na web stranici Ministarstva (www.mksmtk.gov.ba).

(Izvor: Odjeljenje za informisanje Vlade TK)

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.