Subota, 9 Decembra

Međunarodna smotra naučno-tehničkog stvaralaštva mladih održana proteklog vikenda u Banovićima

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Smotra je okupila 450 učesnika iz Bosne i Hercegovine, Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore i Sjeverne Makedonije.

Autor: Megafon.ba

Međunarodna smotra naučno-tehničkog stvaralaštva mladih čiji je pokrovitelj Vlada Tuzlanskog kantona održana je proteklog vikenda u Banovićima.

Smotra je okupila 450 učesnika iz Bosne i Hercegovine, Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore i Sjeverne Makedonije. Organizatori su Udruženje za naučno-tehnički odgoj mladih u Tuzlanskom kantonu i Javna ustanova Osnovna škola “Banovići” Banovići, a pokrovitelji manifestacije Općina Banovići i Vlada Tuzlanskog kantona.

Smotru je otvorio predsjednik Skupštine Tuzlanskog kantona Žarko Vujović, a prisutnima su se na ceremoniji otvaranja obratili direktor škole Admir Modrić, općinski načelnik Bego Gutić i ministrica u Vladi Tuzlanskog kantona Senada Dizdarević.

Ministrica Dizdarević je u ime Vlade Tuzlanskog kantona zahvalila mladima koji su se okupili u Banovićima te im poželjela mnogo uspjeha u takmičarskom dijelu. Navela je da je njihov dolazak na smotru najveći uspjeh i da zbog toga trebaju prije svega da se druže, zabave i ponesu lijepe uspomene.

U svom obraćanju načelnik Gutić kazao je da su Banovići postali centar zabave, druženja, solidarnosti i svih lijepih stvari koje ova manifestacija sa sobom nosi, ali i centar novih ideja i naučno-tehničkih dostignuća koje će učenici prezentirati.

„Danas ponovo spajamo naše prijateljske zemlje i svi zajedno šaljemo poruku mira, prijateljstva, tolerancije i zajedništva“, istakao je načelnik Gutić.

U organizaciji Pedagoškog zavoda Tuzlanskog kantona održan je okrugli sto na temu „Perspektive i izazovi tehničke kulture“.  Sa prijateljima iz regiona razgovaralo se o funkcionisanju nastave tehničke kulture, dostignućima u ovoj oblasti i poticanju mladih da se bave istom, ali i organizaciji takmičenja.

U okviru Međunarodne smotre naučno tehničkog stvaralaštva mladih Banovići 2023, u popodnevnim satima upriličen je defile takmičara i mentora od Radničkog doma prema Gradskom stadionu, na kom su se održala takmičenja u sportskim disciplinama. Organizirano je proglašenje najboljih učenika i svečano uručenje medalja i diploma. Uručene su diplome školama učesnicama, ali i zahvalnice sponzorima i prijateljima smotre.

(Izvor: Press Vlade TK)

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.